SMRŠAJTE I OČISTITE ORGANIZAM: Ovo je dijeta pomoću koje u jednom danu gubite dva kilograma

Svakog jutro svoj dan započinjite sa šoljom toplog čaja, sa šećerom ili bez, neko koriste zeleni čaj, a neki crni. Verojatno svi znate o dobrobiti čaja, no ne znaju svi za koristi zelenog čaja. Naime, verojatno ste među većinom koja nikad nije čula za ”čajnu dijetu”dijetu sa zelenim čajem i mlekom.

Dijeta s mlekom i zelenim čajem najviše je popularna među onima koji žele smršati i posle održavati svoju težinu. Ovo nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čišćenje i detoksikaciju celog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete s mlekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (što je ustvari višak tečnosti u organizmu).

Ovu dijetu se preporučuje držati jedan dan, i to samo dva puta mesečno.

Ako imate neku hroničnu bolest, konzultirajte se sa svojim lekarom možete li uzimati ovu dijetu.

Recept dijete s mlekom i zelenim čajem

  • 1,5 litra nemasnog mleka,
  • 2 žlice pravog zelenog čaja (ne u filter vrećici)

U prokuvalo i ohlađeno mleko do 70 stupeni (ovo je važno – mleko ne sme biti toplo, nego vruće) dodajte 2 kašičice zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle procedite i pijte.

Tokom jednog dana pijte ovaj napitak i to svaka 2 sata po jednu šoljicu. U međuvremenu se preporučuje konzumiranje negazirane vode.