Evo koja biljka uništava TUMOR i RAK!

Ovo je priča o jednom čoveku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto. bazga zova

“U 2002. godini lekari su otkrili benigni tumor u mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD – Sofija na operaciju. Tumor je bio veličine 5,5 cm, ali je operacija bila uspešna. Operisali su me najbolji neurohirurzi u Bugarskoj.

Nakon dve godine tumor se ponovno vratio i narastao do gotovo iste veličine. Morao sam na novu operaciju, ovoga puta lasersku, ali nakon operacije leva ruka i noga su mi postale paralizovane.

Onda sam otišao na onkologiju, nakon čega je usledila radioterapija, ali ni to nije pomoglo. Tumor je opet izrastao i nova operacija je bila zakazana. Nakon operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznao čoveka koji je promenio moj život. Taj čovek je bolovao od raka bubrega. Na žalost, njegova operacija je prošla neuspešno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo 3-4 meseca života.

bazga zova

Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može izlečiti ovu opaku bolest i kako pripremiti lek od nje. Postoji tridesetak vrsta unutar porodice bazgi. Najznačajnije su crna i crvena bazga (zova). Kod nas se najčešće koristi crna bazga – Sambucus nigra. U mnogim europskim zemljama bobe bazge (Sambucus nigra) su vrlo cenjeno šumsko voće. Od zrelih bobica prave se sirupi, kompoti i pekmezi, pripremaju se voćni sokovi, rakija, vino, prave se pite. Bobice se iznose na pijace ili se čak koriste u prehrambenoj industriji. Kod nas se bobice malo koriste, samo ponekad u narodnoj medicini, dok mnogi neupućeni još uvek smatraju da su bobice bazge otrovne.

Crna bazga (Zova) je grm koji raste na otvorenim poljima, oko kuća, u svetlijim šumama i posebno oko rečnih kanala te daje plod koji podseća na borovnice (cvet se koristi za čaj i sirup).

Plodovi sazrevaju krajem avgusta i tokom semptembra i oktobra. Plod treba biti dobro zreo da bi imao lekovita svojstva. Pri branju treba odrezati celi cvet, a ne brati samo bobice. Sa branjem treba požuriti, jer kad bobice sazreju, brzo ih pojedu ptice.

Čovek nastavlja: “Kada uberete bobice, operite ih i stavite u tegle, redajući naizmenično jedan red bobica, pa jedan red šećera, dok se tegla se ne napuni do vrha.

Čuvajte teglu na mestu gdje ima sunca, tako da može doći do vrenja. Nakon dva dana, teglu treba zatvoriti i staviti u hladnjak. Možete napraviti 2, 3 ili 4 tegle, ali morate imati najmanje dve da biste imali dovoljno ovog leka do iduće godine. Uzimajte najmanje 1 kašičicu svakog jutra na prazan želudac, 10 minuta pre obroka.

Čovek koji je mi je rekao za ovu biljku me je uverio u njena lekovita svojstva. On je počeo konzumirati ovaj lek u trenutku kada su mu lekarii saopštili da nema šanse za izlečenje. Meseci su prošli, a on je još uvek živ! Rezultati na kontroli su pokazali da je rak nestao. Onda sam počeo i ja da uzimam, ali sam prvo sačekao 2 meseca kako bih ubrao crnu bazgu, pripremio lek i počeo ga primjenjivati. Četiri godine je prošlo od moje poslednje operacije, a tumor se nije vraćao.

Ispričao sam mnogim ljudima o lekovitoj moći crne bazge i nakon razgovora s jednom doktorkom saznao sam da se je jedna njena pacijentkinja izlečila od raka dojke koristeći isti lek. Tokom kontrole i njeni rezultati su pokazali da je rak nestao. Crna bazga je korisna za imunološki sastav i lečenje mnogih bolesti.

Plodovi crne bazge su najbolji kada su potpuno zreli, a ako se u masi nađe poneka zelena i nezrela bobica, najbolje je da se ukloni. Plod treba biti mekan, taman, gotovo crn.

U početku je ukus ovog leka pomalo neugodan, dok se ne naviknete. Ja sam u početku imao osećaj da ću povratiti prilikom uzimanja ovog leka, ali na kraju sam se navikao na to. Takođe, dok vam se organizam privikava na lek, budite sigurni da u blizini ima toalet, jer 30 minuta nakon konzumiranja imaćete potrebu za odlaskom u toalet.

Usput, zdravim ljudima koji žele ojačati svoj imunološki sastav takođe preporučujem crnu bazgu. Crna bazga, na primer, pomaže protiv gripa.